0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

Diş İmplantının Yan Etkisi Varmı


Diş İmplantının Yan Etkisi Varmı
26.01.2022
4235

Kaybedilen dişlerin yerini doldurmanın en sağlıklı ve başarılı yöntemlerinden biri olan diş implantlarının kimi zaman yan etkileri olabilmektedir. Tedaviye başlamadan önce implant tedavisinde yaşanabilecek bazı sıkıntılarla ilgili bilgilenmekte sonsuz fayda vardır.

Bakteriler

Eğer diş eti çekilmesi sorunları yaşıyorsanız, diş implantının köklerinin açığa çıkması gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu da bakterilerin birikmesine ve zamanla enfeksiyona dönüşmesine neden olabilir. Nadiren de olsa, bu durumun ileri boyutlara ulaşması, implantın kaybedilmesine neden olabilir.

Enfeksiyon ve iltihap

Diş implantını çevreleyen bölgede enfeksiyon ve iltihaplanma oluşması da zaman zaman gözlemlenen durumlardan biridir. Bunun sebebi genellikle ağız sağlığına gereken özeni göstermemektir, kimi zaman da bir virüsün varlığına işaret edebilir. Diabet hastalarında ve sigara içen hastalarda daha sık gözlemlenen bir durumdur.

İmplantın vücut tarafından reddedilmesi

Nadiren de olsa diş implantları kimi durumlarda bağışıklık sistemi tarafından reddedilir. Bunun nedeni tam olarak bilinmese de sigara içen insanlar bu sorunu yaşamak için potansiyel olarak olası adaylardır. Bu nedenle eğer sigara içiyorsanız ve implant tedavisine başlayacaksanız, tedavi öncesinde sigarayı bırakmanızı öneririz. Diş gıcırdatma problemi olanlar ve titanium alerjisi olanlar da implantı reddetme ihtimali olan bünyeye sahiptir.

Sinirlerin yıpranması

İmplantın yerleştirildiği cerrahi operasyonda uygulanan lokal anestezi, kimi zaman sinirlerin zarar görmesine neden olabilir. Bu da diş etinde hissizlik ya da ağrıya neden olur. Konuşmada, yemek yemede hatta tıraş olmak gibi aktivitelerde zorlanma yaşanabilir. Tedavi için tercihinizi implant konusunda uzman bir doktordan yana kullanmak, bu gibi durumları yaşamamanızı sağlayacaktır.

Titanyum alerjisi

Çok sağlam bir malzeme olduğu ve kemik dokusuna son derece kolay uyum sağladığı için implanlar çoğunlukla titanyum malzemesinden yapılır. Ancak nadiren de olsa bazı kişilerde titanyum alerjisi olabilir, bu da implantın rahatsızlık vermesine ve kimi durumlarda çıkarılmasına neden olur. Titanyum alerjisi bağışıklık sisteminde de sorunlara neden olabilir. Bazı vakalarda ise implantların “Sarı tırnak sendromu” adıyla bilinen rahatsızlığa neden olduğu görülmüştür. İmplantın çıkarılmasıyla bu sorun tamamen ortadan kalkar. Son olarak tüm bu yan etkilerin implant tedavisinde nadir görülen vakalar olduğunu, implant tedavisinin yüksek başarı yüzdeleriyle uzun yıllardır tercih edilen, son derece yaygın bir tedavi yöntemi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum