0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant Diş ile İlgili Yanlış Bilinenler


İmplant Diş ile İlgili Yanlış Bilinenler
14.06.2017
8929

1. İmplant tedavisi çok pahalıymış İmplant tedavisi eksik dişlerin telafisi için en uzun ömürlü ve sağlam çözümdür. Uzun zamana yaydığınız zaman tedavi maliyetiniz oldukça ekonomiktir. Ayrıca kliniğimizde kişilere özel ödeme planları da uygulanmaktadır.  

2. İmplant operasyonu çok acı veriyormuş

İmplant operasyonu sırasında acı duymanızı engelleyen tüm yöntemler uygulanır ve hiç acı duymazsınız. Ayrıca operasyondan sonraki süreçte de ihtiyacınız olan ilaçlar reçete edilerek rahatınız sağlanır.

3. Bende kemik erimesi olduğu için implant yaptıramazmışım

Hastalarımızın çene ve kemik durumları röntgen gibi araçlarla görüntülenir ve en uygun kemik bölgesine implant yerleştirilir. Kemik erimesinin ileri düzeyde olduğu durumlarda ise gerekli kemik eklemesi yapılır ve implant yerleştirilir.

4. İmplant tedavisi için çok yaşlıyım

Yaşadığınız sürece eksik dişlerinizin yerine implant yaptırabilirsiniz. Kliniğimizdeki en yaşlı hastamız 92 yaşında implant tedavisi görmüştür. Çoğu hastamız implant tedavisinden sonra kendini daha genç hissetiğini de söylemektedir.

5. İmplant teknolojisi daha çok yeni ve deneysel

İmplant 1960'lı yıllarda uygulanmaya başlamış. 1980'li yıllarda da ticarileşerek yaygınlaşmaya başlamıştır. Bizim kliniğimizde de 1990'lı yıllardan beri uygulanmaktadır.

6. İmplantların üçte biri başarısız oluyormuş

Günümüzde implant tedavilerindeki başarı oranları %99'a yakındır. Başka deyişle 100 implant uygulamasının ancak 1 veya 2 tanesi başarıya ulaşamıyor. Başarıya ulaşmayan tedaviler de tekrar implant uygulanarak telafi ediliyor diyebiliriz.

7. İmplant tedavisi çok uzun sürermiş

Bazı hiç dişi olmayan hastalarımızı bir günde tedavi ederek evine yolladığımız oluyor. Bu her vakanın bir günde tedavi olacağı anlamına gelmez. Ancak kliniğimizde uzun yılların getirdiği tecrübe ile implant tedavilerini olabilecek en kısa zamanda tamamlıyoruz.

8. Her diş hekimi implant tedavisi yapabilirmiş

Her diş hekiminin implant tedavisi yapma yetkisi olsa da her diş hekiminin bu konuda özel eğitimi veya tecrübesi olmayabilir. Doğru ellerde implant cerrahisi son derece başarılıdır. Bu yüzden hekiminizin bu konudaki eğitimi ve tecrübesi hakkında sorular sormayı unutmayınız.

9. Tüm implant tedavileri aynı kalitedeymiş, o yüzden en ucuz fiyat en iyi seçenek

İmplant tedavisi fiyatını etkileyen en önemli faktörlerden biri hekimin tecrübesi ve eğitimidir. Bu yıllar süren bir sürecin sonunda oluşur. Tecrübeli hekimler iyi ve doğru bir planlamadan sonra gereken en iyi cerrahiyi uygularlar ve en uygun implantı seçerek hastalarını tedavi ederler. Maliyeti düşürecek etkenler (eğitimsizlik, tecrübesizlik, kötü planlama, kalitesiz implant seçimi gibi) uzun vadede size daha pahalıya malolabilir.

10. İmplant dişler gerçek gibi hissedilmiyor ve görünmüyor İmplantlar görünüm açısından gerçek dişlerden kolay kolay ayırdedilemezler. Ayrıca kemikle kaynaşarak kalıcı olurlar. Gerçek bir dişin görünümüne ve fonksiyonuna sahiptirler

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum