0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant Diş Nasıl Yapılır


İmplant Diş Nasıl Yapılır
26.01.2022
2508

Geleneksel protez ya da köprü yöntemlerine göre doğal dişlerimize en yakın performansı sunan implant dişler, günümüzde tek bir dişini ya da tüm dişlerini kaybetmiş hastaların en çok başvurduğu yollardan biri haline gelmiştir. Çoğunlukla implant diş operasyonları çene kemiğinin içine metal köklerin yerleştirilmesi, bu köklerin kemikle kaynaşmasının ardından üzerine bir protezin yerleştirilmesi yöntemiyle uygulanır. Bu birkaç aşamalı sürecin ardından hastalar hem daha iyi görünmelerini hem de hissetmelerini sağlayan, uzun ömürlü bir dişe kavuşmuş olur.

İmplant tedavisi süreleri

Hastadan hastaya süresi ve içeriği değişebilen implant diş sürecine daha yakından bakarak birkaç aşamadan oluşan bu süreci daha yakından inceleyelim... İmplant sürecinde ilk adım hastaya özel olarak kişisel bir planın çıkarılmasıdır. Tedavinin uygulandığı diş kliniğindeki uzmanlar tarafından hastanın ihtiyaçları tam olarak belirlenir, hastaya en uygun implant tedavisi koordine bir çalışma içerisinde belirlenir. Bir sonraki adımda, diş doktorunun tedavi edilecek bölgeyi lokal anestesi altına almasıyla operasyon aşamasına geçilir. Titanyumdan yapılmış küçük bir diş kökü olan implant, eksik dişin olduğu yerdeki çene kemiğine yerleştirilir.

Çene kemiğinin implant tedavisine etkisi

Bu süreçten sonra çene kemiğiyle implantın kaynaşması için birkaç ay beklemek gerekecektir. Çene kemiği iyileştikçe implant kökü, kemiğe tutunur. Bu süreç 6 aya kadar sürebilir. Bir sonraki aşamada diş doktorunuz yeni dişinizi yapabilmek için dişlerinizin genel görünüşüne bakar, tüm dişlerinizin bir arada nasıl dizildiğini anlamank için ısırığınızın modelini alır. Yeni implant dişiniz bu modele göre tasarlandıktan sonra implant kökü kronla kaplanır.

İmplant diş nasıl yapılır?

Tek Diş İmplant | Prof. Dr. Ömer Kutay[/caption] Bir ya da daha fazla kron yerine bazı hastalarda implantı desteklemek için yerleştirilen ek bir parça olabilir. Diş doktorunuz aynı zamanda yeni dişinizin rengini de doğal dişlerinizinkiyle aynı hale getirmeye çalışır. Artık çene kemiğinin içerisine güvenle yerleştirilmiş implant diş, tıpkı doğal dişler gibi yıllar boyu kullanılmaya hazırdır. Bazı durumlarda implantın tek bir operasyonla, bir günde yerleştirildiği de olur. Yine de dokuların iyileşmesi için beklemek gereken durumlarda implantın bir günde yerleştirilmesi, implantın ömrüne zarar verebilir. Bir günde implant tedavisinin size uygun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, bu konu hakkında diş doktorunuza danışmaktır.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum