0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant Neden Pahalıdır?


İmplant Neden Pahalıdır?
17.08.2017
8365

İmplant Neden Pahalıdır?

İmplant Neden Pahalıdır? Şu anki fiyatlara pahalı diyorsanız, bir de on yıl önceki hallerini görmeliydiniz! Şaka bir yana, halen yüksek seviyelerde olsa da günümüzde implant fiyatları emin olun ucuzlamış haldedir.

Birden fazla dişe uygulandığında ciddi miktarlara ulaşabilen implant’lar, tek diş için uygulandıklarında oldukça makul seviyelerde seyreder. Ancak her zaman için diğer protez çözümlerine kıyasla daha pahalı olacaktır. Bunun nedeni, implant üretim teknikleridir.

İmplant

çok hassas ve titiz yöntemlerle, yüksek kalite standartlarında ve hijyen zinciri hiç bozulmadan üretilmesi gereken bir maddedir. Zira kemiğinizin içine gömülüp bundan sonra da orada kalacak bir materyaldir. İnsanların genelde anlamadığı şey budur.

İmplant, vücudunuzun içine gömülür ve hayatınızın bundan sonraki kısmında orada kalır. Canınız istediği zaman çıkartabileceğiniz bir şey değildir.

Vücut bütünlüğünüzü bozmamak ve alerjik reaksiyonlara neden olmamak için de, çok yüksek standartlarda üretilmesi gerekir. Bu şekilde üretilmiş her ürün gibi de pahalıdır.

Yurdumuzda yüz, dünyada ise binin üzerinde implant firması vardır. Yurdumuzdaki firmalar ürünlerini ithal ederek temin eder. Bazen diş hekimi veya hastane, aracı kullanmaksızın implant’ı doğrudan fabrikasından alır.

Ancak her hâlükârda gümrük vergileri ve kur farkları oluşur, bu da fiyatı etkiler. (Hastaneler tarafından aracı kullanılmadan doğrudan getirtilen implant’lar, bayii payı olmadığından biraz daha ucuz olur.)

Elbette implant’ın kalitesi de fiyatının tespitinde büyük önem taşır. Eski ve ar-ge’ye yatırım yapan firmaların implant’ları, doğal olarak daha pahalı olacaktır.

Yeni firmaların implant’ları ise daha ucuz olmakla beraber, tanınmış bir firma tarafından üretilmiş implant’ları seçmek, operasyonun başarı şansını ve beraberinde elde edilecek sonucun kalitesini de artıracaktır. İmplant Neden Pahalıdır?

Elbette bu “en pahalı implant en iyisidir” anlamına gelmemektedir. İmplant araba gibi değildir, en pahalı ve en lüksü her zaman en iyi sonuçları vermez. İhtiyaçlarınızı belirleyip size uygun implant tercijlerini yapacak kişi, diş hekiminizdir. İmplant, cimrilik yapılmayacak kadar önemli ancak seçimi hastanın kendisine bırakılamayacak kadar da teknik bir konudur.

Belirtmek gerekir ki, uygulamayı yapacak diş hekiminin bilgisi ve birikimi de gerek operasyonun başarısını gerekse de toplam maliyeti artırır.

Sağlıklı günler.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum