0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

Titanyum İmplant Nedir


Titanyum İmplant Nedir
24.12.2021
9451

Titanyum implant nedir?

Titanyum implantimplant diş teknolojisinde en çok tercih edilen materyallerin başında gelmektedir. Bunun birinci sebebi olarak titanyumun dayanıklı olması ve ağız içerisindeki sıvılar ile etkileşime girmemesi gösterilmektedir.

Doku dostu madde olarak tabir edilen titanyum maddesi tedavi sonrası iyileşme süresinde de gözle görülür bir hız sağlamaktadır. Ayrıca bu implantların dayanma süresi de çok fazladır. Uzun yıllar ağızda çene kemiğine hiçbir zarar vermeden kaldığı bilinmektedir. Bazı özel maddeler ile kaplanan implant diş kökü bu maddelerinde yardımı ile iyileşme sürecine katkıda bulunmaktadır.

İmplant tedavisi sonrasında oluşabilecek komplikasyonları önlemek adına da tercih edilen titanyum çene kemiği üzerinde uzun yıllar gerçek diş köküymüş gibi kalabilmekte ve kemiğe hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Bugün neredeyse tüm implant tedavilerinde tercih edilen bu ürün bu güne kadar hiçbir hastalığa sebebiyet vermemiştir.

İmplant tedavisinde süreç nasıl ilerlemektedir?

Dişsizlik durumunda hastalar implant tedavi ile gerçek dişe en yakın çözümü bulmaktadırlar. Bugün implantın faydası tartışılmaktan uzakta olup hatta en iyi tedavi şekli olarak kabul görmüş bulunmaktadır. Doğal dişe en yakın tedavi şekli olan implant dişler kullanım süresi olarak da ciddi avantajlar sağlamaktadır.

İmplant tedavisi süreci belirlenirken en büyük etken hastanın ağız ve çene yapısı olarak göze çarpmaktadır. Eğer hastanın ağız yapısından doayı bir problem yoksa süreç bir günde implant tedavisi ile tamamlanarak hasta aynı gün yeni dişleriyle evine dönebilmektedir.

İmplant tedavisinin avanlajları

 

  • Diğer protezlere oranla çok daha güçlüdür ve çiğneme fonksiyonuna sahiptir.
  • Estetik olarak gerçek dişe en yakın tedavidir.
  • Takma protezlerde yaşanan düşme problemi yoktur.
  • Çene kemiği ve diş etlerine hiçbir yan etkisi yoktur.
  • En uzun dayanma gücü olan tedavi şeklidir. Ömür boyu kullanılabilmektedir.
  • Konuşma konusunda hiçbir yan etkisi görülmemektedir.

 

Titanyumdan yapılan implant diş kökleri dünya genelinde diş hekimlerince kabul görmüş olup başarı konusunda en iyi çözüm olarak kanıtlanmıştır. Tedavi sonrasında ise hiçbr yan etkisi tespit edilmemiş olan bu materyal bugün implant diş tedavisinde en çok tercih edilen ürün olarak öne çıkmaktadır.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum