0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

Diş Hekimi Kaygısı


Diş Hekimi Kaygısı
26.01.2022
2516

Diş hekimi kaygısı yaygındır ve her yaştan insanı etkileyebilir.Bu kaygı diş hekimi koltuğunda gergin olmaktan ciddi bir diş hekimi fobisi oluşturmaya kadar değişebilir.

Diş tedavisi hakkında çok iyi bilgilendirilmediğiniz için veya çok iyi tanımadığınız birine fiziksel olarak yakın olmaktan endişe duyabilirsiniz. En yaygın olanı, çocukken diş hekiminde hoş olmayan deneyimler yaşanmış olması. Kaygınızın üstesinden gelmenize yardımcı olmak için (sizin ve bizim bir takım olarak) yapabileceğimiz birkaç şey var.

Bu kaygıyı yenmek için her zaman açık iletişim kurmanız ve endişeniz hakkında konuşmanız yardımcı olacaktır. Endişeli olmanızda profesyonel ellerde olduğunuzu hatırlamak önemlidir!

Yaşadığınız strese neyin sebep olduğunu öğrenebilirsek çok yardımcı olabiliriz. Farklı endişe sebeplerine özel çözümlerimiz olabilir.En büyük korku yapılacak işlemlerin tekrarlanacağı veya diş tedavileri esnasında “korku hikayeleri” duyacağı korkusudur. Acil bir durum olmadıkça, genellikle ilk ziyarette tedaviye başlamayız. Ağız sağlığınızı korumak veya yeniden kazanmak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri almanız bizim için çok önemlidir, bu nedenle ilk ziyaret diş durumunu değerlendirmek, varsa hangi koşulların mevcut olduğunu size bildirmek ve ne hakkında bilgi olmak istiyorsanız size bilgi vermektir. Tedavi seçenekleri buluyoruz, bunları ayrıntılı olarak açıklıyor ve düşünmenize izin veriyoruz.

Tedavilere geldiğinizde her zaman ne yapacağımızı, ne hissedeceğinizi, duyacağınızı ve göreceğinizi açıklarız. İstediğiniz zaman her zaman duraklayacağız.

Fobinizin o kadar şiddetli olduğunu düşünüyorsanız, bize yaklaşmayı bile düşünemezsiniz, sizi bir psikolog veya psikiyatriste yönlendirebiliriz.

Lazer destekli diş eti tedavisi

Birçok tedavide olduğu gibi, dişeti hastalığı tedavisi de diş hekimi ve hastanın arasında bir ortaklıktır. Bizim rolümüz teşhis ve sizi hastalığın nedenleri hakkında bilgilendirmek, daha fazla problemi en aza indirmek için dişlerinize ve diş etlerine bakmak, ihtiyaç duyabileceğiniz farklı tedavileri yürütmek, ayrıca daha fazla hastalığın ilerlemesinin önlenmesi konusunda gereken tüm koruyucu tedavileri yapmaktayız . Lazer , enfeksiyona karşı savaştığımız dişeti hastalığı tedavisine büyük destek sağlar.

Plak birikimine daha az eğilimli hale getirmek için kök yüzeydeki olukları ve içbükey yüzeyleri ortadan kaldırmak için geleneksel aletler ve ultrasonik titreşimli aletleri kullanıyoruz.

Daha sonra lazer, herhangi bir birikinti kalırsa temizlemek için kullanılır ve tüm kök yüzeyinin mikroskobik olarak temiz olduğundan emin olunur , bu tedaviden sonra elde edilmesi istenen etkiyi de arttırmış olur . Sadece mekanik kalıntılar değil, aynı zamanda diş etlerinde iltihaplanmaya neden olan bakterilerin kimyasal yan ürünleri de bu aşamada uzaklaştırılır. Son adım olarak iyileşme sürecinde diş etlerinin iyileşme potansiyelini arttırmaktadır.

Bir seansta gerçekleştirilen bu tedavilerden sonra, dengenin yeniden kazanılmasını ve diş etlerinin yeniden bağlanmasını veya dokuların yenilenmesini beklememiz gerekir. Bu adımlar için birden fazla alanın tedavi edilmesi gerekiyorsa, birden fazla seans gerekebilir. Daha fazla dezenfeksiyon gerçekleştirmek ve bakterilerin erken kolonileşmesini durdurmak için ek seanslar gerekebilir.

Size düşen görev nedir?

Yapmanız gereken tek şey dişlerin yüzeylerini temizlemek. Kulağa basit geliyor değil mi? Bunu yapabilmek için normal bir diş fırçasına ihtiyacınız olacak, dişler arasında diş arası fırçası ve diş ipi kullanılmalıdır. Bunlar, diş anotominize ,dişlerin durumuna ve daha fazla faktöre bağlı olarak sizin için ayrı ayrı reçete edilecek ve gösterilecektir. Bunlar minimum temizlemedir . Çürümeyi ve diş eti hastalıklarını önlemek için daha fazla temizlemek için ağız gargarası ve ağız duşlarını ekleyebilirsiniz.

Sigara içmek dişeti hastalığı, ağız kanseri ve diğer birçok hastalık için bir risk faktörüdür. Sigara içmenin olumsuz sonuçlarını engelleyebilirsiniz, ancak zaten sigara içiyorsanız, bıraktığınızda kendinize vereceğiniz en iyi hediye olabilir.

Lazer tedavisinin daha yüksek bir başarı seviyesine sahip olmasına rağmen, sigara içmenin dişeti hastalığı tedavisinin başarısını azalttığı da iyi bilinmektedir. Dumansız bir ağız elbette iyi iyileşme şansına sahiptir.

Dişeti hastalığının erken tespiti ve tedavisi dişlerinizi korumanıza ve ömür boyu gülümsemenize yardımcı olabilir.

Yukarıdaki bilgiler, diş hekimi tavsiyelerinin veya kalifiye bir pratisyen hekim tarafından yapılan kapsamlı bir değerlendirme ve teşhisin yerini almamalıdır.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum