0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır


Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır
26.01.2022
3847

Diş implantlarının ömrü, teorik olarak normal dişlerimizinkiyle aynıdır, yani bir ömür boyu kadardır. İmplant tedavisinin tarihçesine baktığımız zaman, bunun 20-30 senedir kullanılmakta olan bir teknoloji olduğunu görüyoruz. 30 yıl önce diş implantı yaptırmış ve hala bu implantı sorunsuz biçimde kullanan kişilerin var olduğunu düşünürsek, diş implantlarının 20-30 yıl kullanılabildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta özenle fırçalayarak, bakımını ihmal etmediğimiz diş implantımızın ömür boyu sağlıkla kullanılması mümkündür. Diş implantlarının dış kaplamaları çok sert bir madde olan porselenden yapıldıklarından oldukça uzun ömürlüdürler. Çeneye monte etmek için kullanılan vidalar ise titanyum metalinden yapıldığından çok güçlü bir yapıdadırlar ve kolay kolay kırılmazlar. Bu bakımdan diş implantları, doğal dişlerimize göre daha avantajlı durumdadırlar. Doğal dişlerimizin çürüme tehlikesiyle karşı karşıya kalması mümkünken diş implantı için bu sorun söz konusu değildir.

Ağız bakımının önemi

Ancak ağız bakımını iyi yapmamaktan kaynaklanan diş eti hastalıkları, elbette ki diş implantları için de geçerlidir. Dişlerini iyi fırçalamayan, diş ipi kullanmayan bir kişinin diş eti hastalıklarına yakalanması ne kadar kolaysa, diş implantına yeterince bakım yapmayan kişilerin de bu hastalıklara yakalanması mümkündür. Oldukça uzun soluklu bir çözüm olan implant diş uygulamasının ömrü, elbette ki hastanın ağız sağlığına gösterdiği özenle bire bir bağlantılıdır. Diş implantınızın ilk günkü kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için size düşen görevlerin başında her şeyden önce diş fırçamızı ve diş macunumuzu her gün düzenli olarak ve doğru şekilde kullanmak gelir.

İmplantların bakımı ömürlerini uzatır

Dişlerimizin aralarını ve implant çevresini fırçalamak ve temizlemek, yemek artıklarını, dişlerin, diş etlerinin ve implantların üzerinde biriken, bakteri içeren tabakaları (plakları) uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bu da diş implantınızın sizinle ilk günkü kadar sağlam ve sağlıklı bir şekilde kalabilmesine yardımcı olur. Ağız sağlığına özen göstermemenin dışında diş eti hastalıklarına yatkınlık, sigara kullanmak ve rutin diş bakımlarını ihmal etmek, diş implantlarında sorun yaşamaya neden olabilir. Doğal dişlerinizden farklı olarak kırılmayan ve çürüme riski olmayan diş implantınıza en iyi şekilde bakmanız ve implantınızı ömür boyu kullanmanız dileğiyle.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum