0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant Yapımı


İmplant Yapımı
06.06.2022
2515

İmplant diş yapımı, implant yaptırma ihtiyacı olan hastalar tarafından merak edilen unsurların başında gelmektedir. Diş hekimi korkusu, implantın zorlu bir tedavi yöntemi olması gibi konuşulan konular insanlarda daha fazla merak ve endişe uyandırabilmektedir. 

Oysa implant diş tedavisi diş çekimine göre daha zor bir işlem olmakla birlikte çok ağır bir operasyon değildir. Kansız ve dikişsiz yapılan implant diş tedavisi özellikle lokal anestezi ile yapıldığından hasta tarafından hiçbir zorluk ve acı çekmeden gerçekleştirilebilmektedir.

İmplant yapımı safhaları

Diş implantı yaptırmak genel olarak hastalarımızı korkutan bir işlem gibi görünse de tecrübeli ellerde hastalar hiç acı duymaz.İmplant uygulamaları 4 farklı teknikte yapılır hangi teknik size daha uygunsa hekiminiz onu seçer. 

1. Yöntem : Diş İmplant yerleşeceği aynı seansta çekilir ve dişin köküne İmplant hemen yerleştirilir bu hem hasta için hem doktor için en konforlu ve pratik yöntemdir. Dikiş olmaz, kesi olmaz , cerrahi müdahale gerekmez. Hemen hemen hiç acı vermez hasta belki ağrı kesici bile kullanmadan tekrar sosyal yaşantısına geri döner ve eğer çekilen diş estetik bir bölgedeyse hemen üzerine geçici diş yapılır. 

2. Yöntem : Flapness dediğimiz kapalı teknik yöntemi bu yöntemde yine hiç kesi olmaz , kesi (flap) olmaz ve haliyle yine dikiş olmaz .İmplant yapılacak bölge punch dediğimiz bir aletle sadece implantın yerleşeceği kadar bir oluk açılarak İmplant o bölgeden yerleştirilir. Böylece dikiş , kanama , acı gibi cerrahi operasyonun oluşturabileceği komplikasyonlardan kaçınmış oluruz. 

3. Yöntem : Mini İmplant uygulaması , özellikle arka dişler için uyguladığımız bir yöntem , üst çenede veya alt çenede bazı anatomik bölgeler var üst çenede sinüs bölgesi alt çenede de mandibular kanal ve içinde lingual sinirin geçtiği bölge bu bölgelerde diş çekildiği zaman kemik erimeye başladığı için kemik yüksekliği azalıyor ve ileri cerrahi yöntemleri ile kemik ilave etmek gerekiyor bu ileri cerrahi yöntemini uygulamamak için mini İmplantlar kullanabiliyoruz. 

4. Yöntem : Klasik cerrahi yöntemi ,bu yöntemde hastanın ağzında İmplant yapılacak bölgede uygun bir kesi açılır,kemik iyice görülür ve İmplant buraya yerleştirilir ve dikiş atılır . 1 hafta sonra dikişler alınır bu yöntemde İmplant yerleştirirken eğer kemik yoğunluğu düşükse İmplant yerleştirirken kemik grefti dediğimiz kemik ekleme operasyonu da implantla beraber uygulanır.

İmplant diş nasıl yapılır izleyin

Prof. Dr. Ömer Kutay istanbul’da 1992 yılından bu yana implant hastalarına tedavi hizmetleri sunmaktadır. implant ve protez diş uzmanı olan Ömer Kutay özellikle “Bir Günde implant” tedavisi ile hastalarına kliniğe geldikleri aynı gün yeni dişleriyle evlerine dönme şansı sunuyor.

Bu tedaviden en çok zamanında tedavi olmayı ihmal etmiş, gevşemiş-sallanan ve hoş gözükmeyen dişlere sahip hastalar faydalanır. Bu hastalar tedavi sonrasında ağızlarındaki çürük ve bakterilerden kurtulmakla kalmaz, yeni sahip oldukları çekici gülüşlerinin doğal sonucu olarak yüksek bir özgüvene de sahip olurlar.

Tedaviye uygun diğer hastalar da damak protezlerini kullanmakta güçlük çekenler, diş hastalıkları yüzünden kemik erimesi yaşayanlar, genetik olarak dişi eksik olanlar ve bir kaza sonrası diş kaybı yaşayanlardır. İzlemek için tıklayın.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum