0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İki İmplantla Köprü


İmplantlarla desteklenen köprüler geleneksel köprülere benzemektedir fakat doğal dişler yerine implantlar tarafından desteklenmektedirler.

Genellikle eksik dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen iki implant, köprü protezi ile birbirine bağlanır.

Birden fazla diş eksikliği olduğunda tercih edilen implant destekli köprüler ayrıca implant üstüne gelen basıncı azaltmak için de avantaj sağlar.

Özellikle diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olan hastalarda implant destekli köprüler ısırma kuvvetinin bütün köprüye yayılmasını sağlayarak implantın başarı şansını arttırırlar.

İki İmplantla Köprü

İki İmplant arası Köprü


Birden fazla diş eksikliğinde geleneksel yöntemlerde köprü veya takıp çıkarılabilen hareketli protezler uygulanırdı fakat günümüzde implant tedavisinin gelişmesiyle artık bu geleneksel yöntemler yerine implant tedavisi uygulanmaktadır.İmplant tedavisinin birçok avantajı vardır fakat her diş kaybının yerine bir implant uygulanmaz.

Araştırmalar göstermiştir ki implantlar, doğal dişlerden daha stabildir ve bir implant birden fazla doğal dişin yükünü taşıyabilir. Bu yüzden üç veya dört diş kaybı yerine iki implant uygulanıp daha sonra bu implantlar bir köprü ile birbirine bağlanarak eksik dişlerin kaybı hem fonksiyon hem de estetik olarak yerine konulabilir.

Hasta odaklı tedavi protokollerinde ;eksik dişlerin tamamlanmasında , en az sayıda diş implantı ve bu implantların taşıyacağı en fazla diş sayısı hesaplanıp hastaya en uygun tedavi planı oluşturulur. İmplant sayısını en aza indirgeyerek, tedavi maliyeti hastalarımızın yararına önemli ölçüde azaltılır.Böylece hem bekleme süresi hem de maliyet azaltılarak en uygun tedavi planı oluşturulur.

Uzun vadede implantlar estetik, fonksiyonel ve rahattırlar. Sabit bir köprü veya hareketli protez diş etleri veya kemikte bir hasar oluşturabilir. Ayrıca çıkarılabilir hareketli protezler ağızda hareket edebilir ve çiğneme yeteneğini azaltabilir.


0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum