EN

TR

Porselen Kaplama


Porselen ve Zirkon Kaplama bir dişin üzerinin genellikle porselenden yapılmış estetik bir materyalle tam olarak kaplanmasıdır. Kaplama yapılabilmesi için dişin çevresinden 1 mm kadar kesilerek küçültülmesi gerekir. Amacı dişi güzelleştirmek, sağlamlaştırmak ve korumaktır.

Kuron aşağıdaki durumlarda yapılabilir

  • Yeterince diş desteğinin olmaması durumunda büyük bir dolguyu restore etmek için
  • Zayıf dişlerin kırılmasını önlemek için
  • Bir diş implantına üst yapı olarak
  • Kırık, şekli bozuk veya renklenmiş dişleri kaplamak için

Porselen ve Zirkon Kaplamalar için en uygun malzeme hangisidir?

Diş hekiminiz dişlerinizin durumunu değerlendirerek sizin için bu konuda bir karara varacaktır. Bugün en çok tercih edilen malzemeler tamamen porselenden yapılmış kaplamalar veya metal destekli porselen kaplamalardır. Aralarındaki fark tam porselen kaplamaların daha estetik olmasıdır.

Porselen ve Zirkon Kaplama yapılması ne kadar zaman alır?

Kaplama işlemi ortalama 3 randevuda tamamlanır. Eğer hızlı yapılması gerekirse 2 randevuda da tamamlanabilir. Randevular arasında 2-3 gün olması gerekir. Diş hekiminiz, gerektiği şekilde dişinizin üzerinde hazırlık yapar, çürük kısımları varsa temizler ve dişin tam bir modelinin elde edilebilmesi için ölçü alır. Elde edilen modele göre kaplamanız yapıldıktan sonra yerine yerleştirilir.

Siz ve diş hekiminiz, görünüşünden ve konumundan memnun kaldıktan sonra kaplama daimi olarak yapıştırılır.

Porselen ve Zirkon Kaplama Bakımı


Kaplamaların bakımı nasıl yapılır?

Dişlerinizi günde iki defa fırçalamalı ve bir defa da diş ipi ile temizlemelisiniz. Kaplamaların kırılmasını veya zarar görmesini önlemek için, sert yiyecek ve nesnelerden (kabuklu yiyeceklerin kırılması gibi) kaçınmak gerekir. Yine her durumda olduğu gibi diş hekiminizi rutin olarak ziyaret etmeniz, kuronların ömrünü uzatacaktır.

Tamamlanmış bir kaplamanın görünümü nasıldır?

Öncelikli hedef kaplamanın doğal dişe mümkün olduğunca benzemesidir. Bunu başarabilmek için renk, şekil, çiğneme ve doğal ile yapay dişlerinizin her ikisinin de boyutlarına uygun bir kaplama yapılır.

Niçin köprüye ihtiyaç duyulur?

Görünümünüz, diş sağlığınız ve diş-çene işlevleriniz için gereklidirler. Bir köprü yüzünüzün doğal şeklinin korunmasında ve dudak ve yanağın desteklene yardımcı olurlar. Bir azı dişinizin kaybı, yüzünüzün olduğundan daha yaşlı ve yıpranmış görünmesine sebep olabilir. Daha da önemlisi eksik dişlerin giderilmemesi ağız ve diş sağlığını bozar. Her bir diş, bir diğerini tamamlayacak şekildedirler. Bir diş kaybedildiğinde diğer dişler kayıp dişin oluşturduğu boşluğa doğru zaman içinde hareket eder veya eğilirler. Karşı çenedeki diş de boşluğa uzar. Bu alışılmadık diş hareketleri, hem dişte hem de dişetinde gerilimlere yol açar. Bütün bunlara ilaveten, dişeti ve kemik dokularda tahribat meydana gelir. Normal ve doğal diş temasları bozulduğu için, dolayısıyla fizyolojik temizlik de engellendiğinden dolayı dişler çürümeye eğilimli hale gelirler.

Porselen ve Zirkon Kaplama

Köprü Protezi Nedir?


Köprü protezi tam olarak nedir?

Birden fazla dişin kaybı durumunda oluşan boşlukları doldurmak için komşu dişlerin de kesilerek kaplanması esasına dayanan bir tedavi şeklidir. Köprüler kesilmiş doğal dişlerin üzerine yapıştırılır.

Köprüyü nasıl korumalıyız?

Ağzımızdaki sağlıklı dişleri korumak çok önemlidir. Günde en az iki defa fırçalamamız ve ara yüz temizleyicilerle temizlememiz gerekmektedir. Temizleyiciler, plak olarak adlandırdığımız yapışkan bakteri tabakasının temizlenmesine yardımcı olur.

Plaklarına ve dişeti hastalıklarına ve dişlerin çürümesine yol açarlar. Diş veya dişi tutan kemik herhangi bir şekilde zarar görürse diş köprü desteğini kaybedebilir. Özellikle köprünün etrafını, altını ve doğal dişle olan bağlantı alanlarını özenle temizlemek gerekir. Diş ipi ve özel fırçalar, bu alanlara ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Hepsinden önemlisi, dişhekiminizi düzenli olarak ziyaret etmelisiniz. Unutmayınız ki, köprünün planlaması ve kurulması aşamasındaki diş hekimi faktörü, köprünün ömrünü belirleyen en önemli faktördür.

SİZİ ARAYALIM

Randevu, tedaviler ve tüm sorularınız için uzmandan ücretsiz bilgi alın.

Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz..