0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

Ortodonti


Ortodontik tedavi, uygun olmayan şekilde konumlanmış dişlerin ve çenelerin düzeltildiği bir dişhekimliği uzmanlık dalıdır. Çapraşık dişler, çok iyi fırçalamayla bile tam temizlenemezler.

Tam temizlenemeyen dişlerde çürükler ve dişeti rahatsızlıkları sıklaşmakta ve erken yaşlarda bu dişler kaybedilebilmektedir. Diş kayıpları estetik olarak çirkin görünümün yanı sıra eksilen dişler nedeniyle çiğneme kaslarına fazla yük binmesine yol açmakta, dolayısı ile eklemde, baş ve boyunda ağrılara neden olabilmektedir.

Çapraşık olan dişler bu nedenlerden dolayı sadece estetik sorunlara değil, sağlık problemlerine de yol açmaktadır. Ortodontik tedavinin faydaları olarak, daha sağlıklı bir ağız, daha hoş bir görünüş ve bir ömür boyu sizinle kalıcak dişlerinizin olması sayılabilir. Ortodontik tedavi ise sadece ortodontistler tarafından uygulanmalıdır.

Ortodontik tedaviye ihtiyacım var mı?

Diş hekiminiz veya ortodontistiniz size tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını, klinik muayene sonrası söyleyebilmektedir. Ortodontik tedavi ideal kapanışa sahip olmayan herkes için gerekebilmektedir.

İdeal kapanış: Ortodontik tedavi gerektirmeyen, dişlerin ve çenelerin sağlıklı ve estetik olduğu kapanış biçimi.

Dişlerdeki Bozukluklar çeşitli türlerde görülebilmektedir

Derin kapanış üst dişlerin alt dişleri çok fazla örtmesi derin kapanış olarak adlandırılır.

ortodonti

Çapraz kapanışÜst dişlerin ön veya arka tarafta, alt dişlerin iç tarafında kaldığı durumlar çapraz kapanış olarak adlandırılır.

ortodont

Yan Çapraz kapanışüst dişlerin alt dişleri çok fazla örtmesi derin kapanış olarak adlandırılır.

ortodonti

Açık kapanış Dişlerin tam kapanmadığı durumu ifade eder.

ortodonti

Orta hat kayması Üst dişlerin ortası ile alt dişlerin ortası ideal olarak çakışmalıdır.

ortodonti

Çapraşıklık Dişlerin çenelere sığmadığı durumlarda, dişler çapraşık olarak durmaktadır.

ortodonti

Ortodonti de erken tedavinin önemi


Çenelerdeki bozuklukların tedavisi daha zor olmakla birlikte, erken yaşta başlandığında tedavisi mümkün olmaktadır. Erişkin hastalarımızda da şiddetli çene bozuklukları ortodonti ile çene operasyonlarının beraber uygulanması ile düzeltilebilmektedir.

Alt çenenin ileride olması

ortodonti

Alt çenenin geride olması

ortodonti

Çene asimetrisi

ortodonti

Üst Çene sarkıklığı

ortodonti
Ortodontik tedavi için en uygun yaş ne zamandır?

Çenelerle ilgili problemlerin tedavisine en erken 8 yaşında başlanmaktadır. Problem dişlerde ise genellikle tüm süt dişlerinin düşüp daimi dişlerin çıktığı 12 yaş ortodontik tedaviye başlamak için uygun bir yaştır. Eski bilinenin aksine artık ortodontik tedavi her yaşta uygulanabilmektedir.

Ortodontik tedavi nasıl çalışır?
  • Ortodontik tedaviler en sık sabit metal teller ile uygulanır
  • Metal tellerin yanı sıra şeffaf teller uygulanabilmekte ve daha estetik bir görünüm sergilediğinden tercih edilmektedir
  • Şeffaf plaklar son yıllarda daha sıklıkla uygulanmaya başlanmış estetik tedaviler olmakla birlikte, takılıp çıkarılabilmeleri hem avantaj hem dezavantaj olabilmektedir. Yüksek kooperasyon gerektiren bu tedavi daha basit bozuklukların tedavisinde kullanılmaktadır
  • Lingual ortodontik tedavi tellerin dişlerin iç kısımlarına takılması ile uygulanan en estetik ortodontik tedavidir. Yüksek teknoloji gerektiren bir üretim süreci olması ve dili rahatsız etmemesi adına altın alaşımından üretilmesi nedeniyle maliyetli bir tedavidir. Dezavantajları maliyeti ve bazen dili rahatsız edebilmesidir

0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum