0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant


İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve genelde titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.

Doğal dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlayan en iyi alternatiftir. Diş kaybı ile ortaya çıkan önemli sorunlardan biri olan çene kemiğindeki erimenin durdurulması bugün için ancak implantlarla elde edilmektedir.

İmplant tedavisi gerçek dişe en yakın tedavidir.
Geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. Diş hekimliğinin 21. yüzyıldaki en önemli gelişmesi olarak kabul edilmektedir.

İmplant

Bir Günde İmplant


Bir günde implant, Kliniğimize geldiğiniz gün operasyon geçirerek yeni dişinizle ayrılmanız demektir. Bu tedavi aylarca beklemesi söylenen hastalara kliniğimiz tarafından sunulan özel bir çözümdür.

Bilindiği gibi bu tedavinin süreci hastadan hastaya değişiklik göstermekte ve bazı durumlarda bu süreç uzayabilmektedir. Bu tedaviyi düşünen implant hastalarının bu konuyu da en az tedavinin fiyatları kadar araştırması gerekmektedir.

Siz de bekleme süresini en aza indirmek ve aynı gün yeni dişlerle kliniğimizden ayrılmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş takma işlemi nasıl yapılır?

Tedavi süreci nasıl işler?


Tedavi süreci nasıl işler? İmplant, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış diş kökü görevi gören protez elemanıdır. İmplant operasyonu çoğu hastayı korkutan bir uygulama olsa da bu korkunun sebebi yapılacak işlemin nasıl yapıldığını bilmemekten kaynaklanmaktadır.

Bugün tedavi tamamen kansız ve dikişsiz olarak yapılmaktadır. İmplant ve protez diş uzmanı Prof. Dr. Ömer Kutay bu alanda 30 yılı aşkın süredir başarılı operasyonlara imza atmaktadır. Bugün ünü yurtdışında da bilinen Ömer Kutay implant alanında başarılı çalışmalar yapmaktadır. İmplant yapımı konusunda kliniğimizin hazırladığı videolar da sizlere tedavi sürecinin ağrısız olduğunu anlatmaya yardımcı olacaktır.İzleyin

Diş Hekimi Prof. Dr. Ömer Kutay


Diş Hekimi Prof.Dr. Ömer Kutay 1992 yılından bu yana İstanbul Nişantaşı’ndaki kliniğinde her yaştan hastaya hizmet vermeye devam etmektedir.

Başta implant olmak üzere, zirkonyum ve metal destekli protezler, lamine, diş beyazlatma, kalıcı diş beyazlatma, gülüş tasarımı, estetik diş hekimliği,diş dolgusu, kanal tedavisi, 20 yaş dişi,ağız hastalıkları, dişeti hastalıkları, ağız cerrahisi gibi alanlarda uzun yılların verdiği bir tecrübeye sahiptir.

Ömer Kutay, kliniğinde yurtiçi hastalarının yanında birçok yurtdışı hastasının da dişsizlik vakalarını tedavi etmektedir. Bugün ekibimiz birçok ülkeden gelen hastalarını tedavi etmektedir. Karşılaşılan vakaların çok çeşitliliği, zorluk dereceleri uzmanlığın kalitesini de olumlu yönde arttırmıştır.

Prof.Dr. Ömer Kutay

İmplant Tedavisinin Faydaları


Diş implantları, saf titanyumdan üretilmiş yapay diş köklerinin çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir. İmplantlar protez veya köprü ayağı olarak görev yaparlar. Böylece eksik dişler fonksiyonel ve estetik olarak tamamlanarak doğal bir görünüm sağlanmış olur.

  • Aynı gün yeni dişlerin takılması Yerleştirildikten sonra mümkünse aynı gün geçici dişlerin takılması idealdir. Bunun yapılabilmesi için öncelikle kemik tipinin sert olması ve implantların 30-35 N primer stabilite ile yerleştirilmesi gerekir. Avantaj olarak hastalar için hiç dişsiz kalmadan ertesi gün yumuşak besinler çiğnemeye başlarlar.
  • Tedaviden 2-3 ay sonra gerçek dişlerin takılması Çenede kalan kemiğin sertliği az ise 2-3 ay daimi porselen dişler yapılmadan geçici hareketli dişler ile beklemek gerekebilir. Bu 2-3 aylık sürede esas dişler yapılana kadar hastaların dişsiz kalmaması için implantların üzerine baskı uygulamayan hareketli protezler yapılır.
  • Tedaviden önce kemik yatağının büyütülmesi ve 4-6 ay sonra yeni diş takılması İmplantların tutunacağı kemik miktarı yeterli değilse kök yerleştirmeden önce kemik grefti ile kökün kemik yatağını büyütmek zorunda kaldığımız vakalar da protez yapılması 6 aya kadar uzayabilmektedir.

Tek Diş İmplant


tek diş implant

Contemporary Implant Dentistry, Carl E. Misch

İmplant ve Doğal Diş


implant ve doğal diş

Contemporary Implant Dentistry, Carl E. Misch

Tüm Ağız İmplant Protez


Tüm ağız implant

Contemporary Implant Dentistry, Carl E. Misch

Kimlere uygulanabilir?

Diş implantları eksik ya da zarar görmüş dişlerin yerine yeni bir diş sahibi olmak için en iyi yollardan biridir. Hastalar tek bir diş, birkaç diş ya da tüm dişlerini birden implant tedavisiyle yenileyebilir. Çene kemiğine cerrahi bir operasyon ile yerleştirilen diş implantları, hem görünüş hem de kullanım bakımından doğal dişlerimiz gibi görev yaparlar.

Hastalar tarafından sorunsuzca kullanıldıkları ve estetik görünümleri nedeniyle de büyük özgüven sağlarlar. (Not to mention, dental implants give patients the ability to eat and speak effectively. If you are considering the dental implant procedure, please read on to find out if you could be a good candidate.)

Tedavi için uygun yaştakiler

Diş implantları eksik dişleri yerine kalıcı bir çözümle yeni bir diş yaptırmak isteyen herkese uygulanabilir. Ancak kemik gelişimi henüz tamamlanmamış olduğundan küçük yaştaki hastalarda (genel olarak 18 yaş altı) uygulanmaz.

Yeterli kemik genişliğine sahip olanlar

Diş implantlarının yeterince sağlam ve kalıcı olarak yapılabilmesi için eksik dişin olduğu bölgede yeterli kemik genişliğine sahip olunmalıdır. Diş hekiminizin tedaviye başlarken yapacağı ilk kontrollerden biri, kemik genişliğinizin yeterli miktarda olup olmadığıdır. Eğer kemik genişliği yeterli değilse, greftleme denilen yöntemle diş implantının uygulanacağı kemik bölgesi genişletilerek tedaviye hazır hale getirilir.

Genel sağlık durumu yerinde olanlar

Diş eti hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıklara sahip olanlar, kontrol altında tutuldukları sürece implant için uygun adaylardır. Devamlı ilaç kullanılması gereken önemli hastalıkları olanlar, özellikle de bağışıklık sistemiyle bağlantılı sorunları bulunan hastaların diş doktoruna durumlarını mutlaka bildirmeleri gerekir.Bu tarz hastaların doktorlarıyla koordineli olarak tedavi edilmeleri gerekmektedir.

Protez yerine implant yaptırmak isteyenler

Hareketli protezini rahat kullanamayan hastalara da 2-4 tane implant uygulayarak damak protezini sıkı sıkı tutan, hareketli bağlantıları hasta tarafından her istendiğinde çıkarılabilen eski protezine göre çok daha rahat kullanabileceği implant destekli protezler yapılabilir.

İmplant Diş

İmplant uygulaması, diş hekimliğinin son yıllarda oldukça sık tercih ettiği bir tedavi yöntemidir. Kişiler çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak diş kaybı yaşayabilmektedirler. Bunun sonucunda da ağız sağlığı bozulurken aynı zamanda kişilerin sosyal hayatını büyük ölçüde etkileyen özgüven kaybı yaşanabilmektedir.

Her gün gelişen modern tıbbın sunduğu olanaklar doğrultusunda, diş kaybı yaşayan hastalar için, diş hekimlerinin en çok tercih ettiği tedavi yöntemi İmplant olmaktadır. Doğal dişe en yakın alternatif olan implant, kullanım kolaylığı, uzun ömürlü ve konforlu olması ile en gözde tekniklerden biridir.

İmpant uygulaması yapılacak kişilerin en çok merak ettiği soru herhangi bir zararının ya da yan etkisnin olup olmamasıdır. İmplant uygulanırken çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri titanyumdan yapılmaktadır. Titanyum dokularla etkileşime girmeyen bir bileşiktir ve kuvvetlere karşı dirençlidir. Bundan dolayı kesinlikle bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır.

İmplant uygulanan dişin estetik görünmesi,uygulamadan sonra kişinin çiğneme fonsiyonunu rahatlıkla kullanabilmesi ve uzun ömürlü olması implant tedavisini en gözde tekniklerden biri olmasını sağlamaktadır.

Kemik yoğunluğu ve miktarı istenilen seviyede olması durumunda implant hemen uygulanabilir. Ancak muayene sırasında hekim , hastanın kemik yoğunluğunu yetersiz bulursa, bu durumda implant öncesinde kemik oluşturmaya yönelik operasyonlar yapılması gerekebilmektedir. Burada hastalar şu şekilde bir kafa karışıklığı yaşayabilmektedirler; Kişide kemik erimesi olması, çene kemiğinde de erime olması anlamına gelmemektedir. İkisi birbirinden farklı sağlık sorunlarıdır. Yoğun kemik erimesi yaşayan kişinin çene kemiği oldukça sağlam olabilirken, vücudunda hiçbir şekilde kemik erimesi yaşamayan kişinin çene kemiği yeterli seviyede olmayabilir.

Ayrıca hastalar tarafından merak edilen bir diğer konu ise operasyon sırasında ve sonrasında ağrı olup olmayacağıdır. Operasyonlar hekim ve hastanın birlikte karar vereceği anestezi yöntemi uygulanarak gerçekleştiğinden, uygulama sırasında hasta hiçbir şekilde ağrı hissetmemektedir. operasyon sonrasında ise minimum seviyede bir ağrı olması olağan bir durumdur ve hekimin önereceği basit ağrı kesici ilaçlarla bu ağrının da hissedilmesi engellenmektedir.

İmplant diş tedavisi kimlere uygulanabilir?

İmplant tedavisi çene ve yüz gelişimini tamamlanmış ve 18 yaşını geçmiş herkese uygulanabilmektedir. Şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları ya da kemik erimesi olan kişiler de ise implant öncesinde uygun tedavi uygulandıktan sonra operasyon gerçekleştirilmektedir. İmpant tedavisi öncesinde hekim tarafından hastanın sağlık hikayesi dinlenir, detaylı ağız muayenesi yapılır ve röntgen çekilir. Muayene ve röntgen sonuçlarına göre doktor kişinin implant tedavisine uygun olup olmadığına ya da hangi tedavi yöntemi uygulanacağına karar verir.

İmplant diş tedavisi ne kadar sürer?

Hekim tarafından hastanın implant tedavisi için uygun olduğuna karar verilmesi durumunda işlemler hemen başlar. İmplant tedavisinin ne kadar süreceği ya da kaç kez kliniğe gelmesi gerektiği tamamen kişinin ağız ve diş sağlığına bağlıdır. İmplant tedavisi planlanırken süreç, yapılacak implant sayısı, kişinin mevcut rahatsızlıkları, yeterli miktarda kemik yoğunluğu olup olmadığı gibi faktörlere göre belirlenir.


0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum