EN

TR

Diş İmplant

Diş İmplant
21.06.2022
2686

İmplant uygulaması, diş hekimliğinin son yıllarda oldukça sık tercih ettiği bir tedavi yöntemidir. Kişiler çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak diş kaybı yaşayabilmektedirler. Bunun sonucunda da ağız sağlığı bozulurken aynı zamanda kişilerin sosyal hayatını büyük ölçüde etkileyen özgüven kaybı yaşanabilmektedir. Her gün gelişen modern tıbbın sunduğu olanaklar doğrultusunda, diş kaybı yaşayan hastalar için, diş hekimlerinin en çok tercih ettiği tedavi yöntemi İmplant  olmaktadır. Doğal dişe en yakın alternatif olan implant, kullanım kolaylığı, uzun ömürlü ve konforlu olması ile en gözde tekniklerden biridir. İmpant uygulaması yapılacak kişilerin en çok merak ettiği soru herhangi bir zararının ya da yan etkisnin olup olmamasıdır. İmplant uygulanırken çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri titanyumdan yapılmaktadır. Titanyum dokularla etkileşime girmeyen bir bileşiktir ve kuvvetlere karşı dirençlidir.  Bundan dolayı kesinlikle bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. İmplant uygulanan dişin estetik görünmesi,uygulamadan sonra kişinin çiğneme fonsiyonunu rahatlıkla kullanabilmesi ve uzun ömürlü olması implant tedavisini en gözde tekniklerden biri olmasını sağlamaktadır. Kemik yoğunluğu ve miktarı istenilen seviyede olması durumunda implant hemen uygulanabilir. Ancak muayene sırasında hekim , hastanın kemik yoğunluğunu yetersiz bulursa, bu durumda implant öncesinde kemik oluşturmaya yönelik operasyonlar yapılması gerekebilmektedir. Burada hastalar şu şekilde bir kafa karışıklığı yaşayabilmektedirler; Kişide kemik erimesi olması, çene kemiğinde de erime olması anlamına gelmemektedir. İkisi birbirinden farklı sağlık sorunlarıdır. Yoğun kemik erimesi yaşayan kişinin çene kemiği oldukça sağlam olabilirken, vücudunda hiçbir şekilde kemik erimesi yaşamayan kişinin çene kemiği yeterli seviyede olmayabilir. Ayrıca hastalar tarafından merak edilen bir diğer konu ise operasyon sırasında ve sonrasında ağrı olup olmayacağıdır. Operasyonlar hekim ve hastanın birlikte karar vereceği anestezi yöntemi uygulanarak gerçekleştiğinden, uygulama sırasında hasta hiçbir şekilde ağrı hissetmemektedir. operasyon sonrasında ise minimum seviyede bir ağrı olması olağan bir durumdur ve hekimin önereceği basit ağrı kesici ilaçlarla bu ağrının da hissedilmesi engellenmektedir.

İmplant tedavisi kimlere uygulanabilir?

İmplant tedavisi çene ve yüz gelişimini tamamlanmış ve 18 yaşını geçmiş herkese uygulanabilmektedir. Şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları ya da kemik erimesi olan kişiler de ise implant öncesinde uygun tedavi uygulandıktan sonra operasyon gerçekleştirilmektedir. İmpant tedavisi öncesinde hekim tarafından hastanın sağlık hikayesi dinlenir, detaylı ağız muayenesi yapılır ve röntgen çekilir. Muayene ve röntgen sonuçlarına göre doktor kişinin implant tedavisine uygun olup olmadığına ya da hangi tedavi yöntemi uygulanacağına karar verir.

İmplant tedavisi ne kadar sürer?

Hekim tarafından hastanın implant tedavisi için uygun olduğuna karar verilmesi durumunda işlemler hemen başlar. İmplant tedavisinin ne kadar süreceği ya da kaç kez kliniğe gelmesi gerektiği tamamen kişinin ağız ve diş sağlığına bağlıdır. İmplant tedavisi planlanırken süreç, yapılacak implant sayısı, kişinin mevcut rahatsızlıkları, yeterli miktarda kemik yoğunluğu olup olmadığı gibi faktörlere göre belirllenir.

Benzer Blog Yazıları


Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz..