EN

TR

Diş İmplantları Zararlı Mıdır?

Diş İmplantları Zararlı Mıdır?
31.07.2017
8479

Diş İmplantları Zararlı Mıdır?

Diş İmplantları Zararlı Mıdır? İmplant tedavisi diş kayıplarını en sağlıklı yoldan telafi edebilmek amacıyla geliştirilen, günden güne daha çok yaygınlaşan ve yüksek oranlarda başarılı olduğu kanıtlanmış bir diş tedavisidir. Her cerrahi operasyon gibi diş implantlarında da etraflıca düşünülmesi gereken birçok ayrıntı söz konusudur.

Tedaviye başlamadan önce hastanın genel sağlık durumu incelenmeli, alerjisi olup olmadığı ya da kemik hastalıkları ya da tansiyon gibi tedavi sırasında sorun yaşanabilecek herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı öğrenilmelidir. Her şeyden önce cerrahi bir müdahale yapılacağından lokal ya da genel anestezi konusunda önlem alınmalıdır.

Kimi zaman üst dişler tedavi edilirken sinüs boşluğu içerisinde açılmalar ve sinirlerin zarar görmesi mümkün olabilmektedir. Nadiren kalıcı hasarlara yol açsa da bu gibi durumlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Bunun dışında tedavi konusunda stresli ya da motivasyonu düşük olan hastalar tedavinin ilerlemesinde güçlüklere neden olabilirler. İmplant tedavisi gören bir kişinin ağız sağlığına ve hijyenine her zamankinden fazla özen göstermesi gerekirken bu hastalarda hijyen konusunda da sorun yaşanabilmektedir.

Sigara ya da alkol tüketiminin iyileşmeyi geciktireceği ya da implantın başarısını düşürmekte önemli rol oynayabileceği hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Diş İmplantları Zararlı Mıdır?

Kimi zaman implantların yerleştirilmesinden kaynaklanan bazı medikal sorunlar da yaşanabilmektedir. Tedavi sırasında diş etlerinde, dudak ya da dilde ödem ve ağrılar oluşabilir. Ya da diş etlerinde ateş, şişmeler ve ağrı, kızarıklık, sinirlerin yıpranması gerçekleşebilir.

İmplantın başarısız olması (nadiren görülür) durumunda kemik kaybı, büyüyen diş etleri ve ağız içinde oluşan bakteriyel enfeksiyonlar gibi uzun dönem rahatsızlıklar da yaşanabilir.

Çoğunlukla nadiren yaşandığını söyleyebileceğimiz bu gibi rahatsızlıkların implant konusunda uzman bir diş doktorunun ellerinde yaşanma riski daha da aza inecektir.

Yine de herhangi bir sorun yaşamamak için tedavi öncesi diş doktorunuzla genel sağlık durumunuzla ilgili tüm bilgileri paylaşmanızda ve tedavi boyunca ağız hijyeninize mümkün olduğunca dikkat etmenizde fayda olduğunu hatırlatmak isteriz. Sağlıklı günler.

Benzer Blog Yazıları


Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz..