0212 231 32 92

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

0533 950 60 95

P.tesi-Cuma : 09:00 - 18:30

Cumartesi : 09:00 - 13:30

Adres Bilgileri

Valikonağı Cad. Mim Kemal Apt. No:72 D:1 Nişantaşı İstanbul

EN

TR

İmplant diş yapımı


İmplant diş yapımı
01.06.2022
2540

İmplant, çoğunlukla eksik olan diş veya dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve genelde titanyumdan yapılmış olan yapay diş kökleridir.

İmplant diş tedavisi doğal dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlayan en iyi alternatiftir. Diş kaybı ile ortaya çıkan önemli sorunlardan biri olan çene kemiğindeki erimenin durdurulması bugün için ancak implantlarla elde edilmektedir.

İmplant Tedavis Süreci

İmplant diş tedavi süreci nasıl işler? İmplant, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış diş kökü görevi gören protez elemanıdır. İmplant operasyonu çoğu hastayı korkutan bir uygulama olsa da bu korkunun sebebi yapılacak işlemin nasıl yapıldığını bilmemekten kaynaklanmaktadır.

Günümüzde implant tedavileri kansız ve dikişsiz olarak yapılabilmektedir. İmplant ve protez diş uzmanı Prof. Dr. Ömer Kutay bu alanda 30 yılı aşkın süredir başarılı operasyonlara imza atmaktadır.

Bugün ünü yurtdışında da bilinen Ömer Kutay implant alanında başarılı çalışmalar yapmaktadır. İmplant yapımı konusunda kliniğimizin hazırladığı videolar da sizlere tedavi sürecinin ağrısız olduğunu anlatmaya yardımcı olacaktır.

İmplant diş yapımı nasıl olur?

Diş implantı yaptırmak genel olarak hastalarımızı korkutan bir işlem gibi görünse de tecrübeli ellerde hastalar hiç acı duymaz. İmplant uygulamaları 4 farklı teknikte yapılır hangi teknik size daha uygunsa hekiminiz onu seçer.1.

Yöntem 1 : Diş İmplant yerleşeceği aynı seansta çekilir ve dişin köküne İmplant hemen yerleştirilir bu hem hasta için hem doktor için en konforlu ve pratik yöntemdir. Dikiş olmaz, kesi olmaz , cerrahi müdahale gerekmez. Hemen hemen hiç acı vermez hasta belki ağrı kesici bile kullanmadan tekrar sosyal yaşantısına geri döner ve eğer çekilen diş estetik bir bölgedeyse hemen üzerine geçici diş yapılır.

Yöntem 2 : Flapness dediğimiz kapalı teknik yöntemi bu yöntemde yine hiç kesi olmaz , kesi (flap) olmaz ve haliyle yine dikiş olmaz .İmplant yapılacak bölge punch dediğimiz bir aletle sadece implantın yerleşeceği kadar bir oluk açılarak İmplant o bölgeden yerleştirilir. Böylece dikiş , kanama , acı gibi cerrahi operasyonun oluşturabileceği komplikasyonlardan kaçınmış oluruz.

Yöntem 3 : Mini İmplant uygulaması , özellikle arka dişler için uyguladığımız bir yöntem , üst çenede veya alt çenede bazı anatomik bölgeler var üst çenede sinüs bölgesi alt çenede de mandibular kanal ve içinde lingual sinirin geçtiği bölge bu bölgelerde diş çekildiği zaman kemik erimeye başladığı için kemik yüksekliği azalıyor ve ileri cerrahi yöntemleri ile kemik ilave etmek gerekiyor bu ileri cerrahi yöntemini uygulamamak için mini İmplantlar kullanabiliyoruz.

Yöntem 4 : Klasik cerrahi yöntemi ,bu yöntemde hastanın ağzında İmplant yapılacak bölgede uygun bir kesi açılır,kemik iyice görülür ve İmplant buraya yerleştirilir ve dikiş atılır . 1 hafta sonra dikişler alınır bu yöntemde İmplant yerleştirirken eğer kemik yoğunluğu düşükse İmplant yerleştirirken kemik grefti dediğimiz kemik ekleme operasyonu da implantla beraber uygulanır.

Benzer Blog Yazıları



0212 231 32 92


0533 950 60 95


Konum