Kliniğimize gelen hastaların bize sorduğu soruların en başında yer alan soru implant takıldıktan sonra ağrı yapar mı?Ve takıldıktan sonra ki günlerde sosyal yaşantıma ne kadar süre sonra geri dönebilirim oluyor.
İmplant yapılırken hastaya lokal anestezi yapıldığı için hasta hiçbir ağrı hissetmiyor fakat implant uygulamasında çene kemiğinde çok travmatik bir şekilde çalışma yapılmak zorunda kalınırsa kemik ekleme (agumentasyon )diş eti ekleme (diş eti grefti)gibi ekstra cerrahi işlemler yapılırsa hasta implant uygulamasından sonra hafif ağrılar duyabilir.
İmplant uygulamasından sonra duyulan bu hafif ağrılar bir hafta kadar sürebilir ve bunlar oldukça normaldir. Doktorun hastaya reçete ettiği ilaçlar alındığı takdirde hasta hiçbir şekilde ağrı duymadan sosyal yaşantısına devam edecektir.
Günümüzde eksik dişleri yerine koyulması için en iyi seçenek implant tedavisidir.Bir diş implantı, çene kemiğinize yerleşen ve porselen veya zirkonyum bir diş kuronunu destekleyen küçük vida şeklinde diş kökünün yerine geçen titanyum bir direktir. Doğal dişler ve implant destekli dişlerin farklılıkları ve benzerlikleri vardır.
İmplantlar ve doğal dişler arasındaki temel fark kemiğinize bağlanma şeklidir. İmplantlar aslında kemiğe kaynaşır ve bunun bir parçası haline gelir yani kemik içinde hareket etmez..(osteointegrasyon). Bu, implantların yapıldığı metal olan titanyumun eşsiz bir özelliğidir. Bu bağlantının sürmesi oldukça önemlidir ve bu sizin elinizdedir!
Doğal dişler ise onları çevreleyen kemiğin bir parçası haline gelmez yani kemiğe yapışmaz,kemik içinde minimal hareketlidir. Bunun yerine, bir tarafta dişe ve diğer tarafta ise kemiğe giren küçük liflerden oluşan periodontal ligament ile bağlanırlar.
Bir başka fark ise doğal dişlerin çürümesi, implant destekli dişlerin ise çürümemesidir. Ancak bu,ağız hijyeni konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelmez .İyi bir ağız hijyeni hem dişleri hem de implantları korumak için son derece önemlidir. Her ikisi için gevşek oral hijyen, diş eti hastalığına ve hatta kemik kaybına yol açabilecek bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.