Diş implantları eksik ya da zarar görmüş dişlerin yerine yeni bir diş sahibi olmak için en iyi yollardan biridir. Hastalar tek bir diş, birkaç diş ya da tüm dişlerini birden implant tedavisiyle yenileyebilir. Çene kemiğine cerrahi bir operasyon ile yerleştirilen diş implantları, hem görünüş hem de kullanım bakımından doğal dişlerimiz gibi görev yaparlar. Hastalar tarafından sorunsuzca kullanıldıkları ve estetik görünümleri nedeniyle de büyük özgüven sağlarlar. (Not to mention, dental implants give patients the ability to eat and speak effectively. If you are considering the dental implant procedure, please read on to find out if you could be a good candidate.)
Diş implantları eksik dişleri yerine kalıcı bir çözümle yeni bir diş yaptırmak isteyen herkese uygulanabilir. Ancak kemik gelişimi henüz tamamlanmamış olabileceğinden küçük yaştaki hastalarda (genel olarak 18 yaş altı) ve yaşı çok ilerlemiş yaşlılarda tedavi uygulanmaz.
Diş implantları yeterince sağlam ve kalıcı olarak yapılabilmesi için eksik dişin olduğu bölgede yeterli kemik genişliğine ihtiyaç duyarlar. Diş doktorunuzun tedaviye başlarken yapacağı ilk kontrollerden biri, kemik genişliğinizin yeterli miktarda olup olmadığıdır. Eğer kemik genişliği yeterli değilse, graftlama denilen yöntemle diş implantının uygulanacağı bölge genişletilerek tedaviye hazır hale getirilir.
Diş eti hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkları olanlar, kontrol altında tutuldukları sürece kimi durumlarda implant için uygun adaylar olabilirler. Yine de önemli hastalıkları olanlar, özellikle de bağışıklık sistemiyle bağlantılı rahatsızlıkları bulunanlar diş doktoruna durumlarını mutlaka bildirmeliler.
Damak protezini rahat kullanamayan kişilere de diş implantı uygulanabilir. Damak protezini sıkı sıkı tutan, hareketli bağlantıları ancak istendiğinde hasta tarafından çıkartılabilen protezin çok daha rahat kullanılabilmesini sağlar.